United-Kingdom-flag-icon.png Spain-Flag-icon.png Germany-Flag-icon.png France-Flag-icon.png

Galerie Patries van Dorst toont (en verkoopt) kunst van hedendaagse (internationale) kunstenaars.

Na ruim 3 jaar met heel veel plezier en succes onze galerie te hebben gerund op de Herengracht in Leiden zijn we naar onze huidige locatie verhuisd.

Vanaf begin september 2012 zijn we verhuisd naar het Koetshuis van Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. 

Ook in overige ruimtes van het Koetshuis èn in het Kasteel kunt u de kunst uit de exposities bewonderen.

De prachtige kasteeltuin en bosrijke omgeving bieden eveneens een ideale gelegenheid voor beeldenexposities. In de nieuwe galerie zullen we overigens ook nauw samenwerken met Kasteel de Wittenburg. Zo zullen we openingen van exposities afstemmen met evenementen die Kasteel de Wittenburg organiseert. Een voorbeeld is het aperetief wat we serveren vooraf gaand aan de kasteel concerten. Bijzondere concerten welke beslist de moeite waard zijn om te bezoeken.


De Galerie anno mei 2009

Galerie_ext_en_int_017.JPG

Na 4 generaties bloemisten van de familie Nieuwenburg aan de Herengracht kregen we in maart 2009 de sleutels van ons “nieuwe” 17de eeuw pand. De oprichting was een feit. De familie Nieuwenburg was een fijne "huisbaas" en we kijken met veel plezier en genoegen terug op de samenwerking.
De locatie aan de Herengracht in Leiden was en blijft ook uniek. Prachtig gelegen aan de gracht op 5 minuten lopen van het centrum. De Herengracht was de voornaamste gracht in de stadsuitbreiding van 1659 en vormt de directe verbinding tussen de Oude en de Nieuwe Rijn. Aan de breedte, de hoge driebogige bruggen en de statige panden is nog altijd de belangrijkheid van de gracht af te lezen.  Patries_van_Dorst_in37A6E9.JPG

 

_MG_0985patries.jpg