Wouter Stips

Fine Art prints:

Wouter is nog even productief als altijd. Naast nieuwe schilderijen en glaswerk bieden we nu, i.s.m. met Wouter, voor het eerst, ook Fine Art prints aan. Hoogwaardige strakke museale prints, van een aantal geselecteerde werken.

Deze Fine Art prints in HD Finish worden in een gelimiteerde oplage van 7 stuks aangeboden. De productie is in handen van het vermaarde Re Art. HD Finish kent als basis een aluminium paneel, dat door middel van warmtetechniek (sublimatie) voorzien wordt van waterbestendige inkten die in de toplaag opgenomen worden. Het resultaat van dit proces is een superieur eindproduct dat zijn gelijke niet kent.Tell me a story, 120 x 85 cm*

Wouter_Stips_Tell_me_a_story.jpegZweef, 100 x 100 cm*

Wouter_Stips_Zweef.jpg


Pass the baton, 95 x 95 cm*

Wouter_Stips_Pass_the_baton.jpeg


Tarieven Fine Art prints:
Tell me a story, 120 x 85 cm*, € 1.950,-
Zweef, 100 x 100 cm*, € 1.950,-
Pass the baton, 95 x 95 cm*, € 1.850,-

(* aanpassing op deze afmeting is in overleg mogelijk)

Uiteraard zijn ook de originele werken van Wouter beschikbaar.

HD_finish_back_detail.jpg

Voorgaande exposities:

WOUTER STIPS, SCHILDERIJEN EN SCULPTUREN

Wouter_en_Janny_LR.jpg

"De SMAAK van KUNST"

Thema van deze expositie is "Smaak", in de letterlijke betekenis. Samen met culinair publiciste Janny van der Heijden (bekend van oa columns, kookboeken en als jury-lid van het tv programma "Heel Holland bakt") onderzocht de kunstenaar in hoeverre smaakbeleving het kijken naar kunst kan beïnvloeden. Kijk je anders naar een schilderij, beleef je kleuren, vormen en composities méér intens na een explosie van tong-strelende smaken?
Samen met u gaan we het experiment aan, het letterlijk proeven van kunst op zondag 20 maart! Janny van der Heijden opent de vernissage met een inleiding over smaakbeleving en kunst.


In verband met het bijzondere karakter van deze opening vragen wij u vriendelijk uw komst te RSVP'en aan: info@patriesvandorst.nl

20 maart tussen 14:00 en 18:00 uur (officiële opening om 16:00 uur). Bent u verhinderd? U bent dagelijks welkom om de expositie te komen bekijken tussen 13:00 en 18:00 uur. Een telefoontje voorafgaand aan uw bezoek is aan te raden in geval we onverhoopt gesloten zijn.

download of beekijk de uitnodiging en vernissagebijlage in pdf.

 

wouter_aan_het_werk.jpg

In de vrolijke wereld van Wouter Stips vol liefde, poëzie, vrijheid en geluk, ontdek je - op het tweede gezicht - een diepere laag met betekenisvolle momenten uit het leven. Stips schildert speels en filosofisch in een persoonlijke beeldtaal universele waarden met thema’s als dood, afscheid, geboorte, het mysterie van het bestaan.

Stips’ verhalen op doek ontlokken een glimlach, ontroeren en voeren je mee naar het magische tijdperk van de vervlogen jeugd. In een intensief creatief proces laat hij spontaan en associatief kleuren, vormen en lijnen opkomen zodat hij er zelf door verrast wordt. Onbevangen en vrij, zonder een vooraf bedacht plan, stelt hij zich open voor energie die hij overbrengt op het doek. Tijdens het schilderen ontstaan, net zo vrij en verrassend, teksten bij de beelden, soms enkele krachtige directe woorden, soms een kort gedicht. De vele kunstpoëzie boeken die hij in korte tijd publiceerde zijn nu al collector items.

Door te experimenteren en risico’s te nemen blijft Wouter Stips zich vernieuwen. Ook in zijn glassculpturen, die in het Italiaanse Murano bij Venetië ( beroemd om ambachtelijk geblazen en gevormd glas ) tot leven komen laten een duidelijke ontwikkeling zien. De vrolijke kleurrijke beelden tonen soms een versobering in vorm en kleur.

In de recente schilderijen ziet men een vereenvoudiging van de figuratie en een accent op de gelaagdheid van een schilderij. In vele lagen over elkaar brengt de kunstenaar verf aan, waardoor de verfhuid fascinerende structuren laat zien. Uit deze dynamische gelaagde achtergrond ontstaan geleidelijk vormen. Na vele experimenten, laag over laag, vindt hij de juiste spanning, de balans tussen kleuren en vormen. Zo ontstaan evenwichtige composities.

 

Hieronder een overzicht van (een deel) van zijn werk. Let op de meeste van deze werken zijn reeds in bezit van verzamelaars en liefhebbers.

 

loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.