Ton Pret

De opening “And now for something completely different...” met schilderijen en objecten van Ton Pret waar we u van harte voor uitnodigen zal feestelijk gevierd worden op:
6 september van 15:00 – 19:00 uur.
De bubbels van Champagne Only zullen rijkelijk vloeien. Uw persoonlijke uitnodiging uitnodiging in pdf kunt u hier bekijken en/of downloaden.

Merlin Melles, Founder & CEO Founders Carbon Network, schreef het treffende voorwoord in het boek behorende bij deze expositie.

Het leven bestaat uit fases. Bij iedere fase passen de werken van Ton Pret. Dat is uniek.

Zijn zintuigprikkelende, fantasievolle en bovenal kleurrijke kunstwerken komen niet alleen op het doek prachtig uit. Zijn ontwerpen, verwerkt in keukenbladen, auto’s, designer tassen, schoenen, design meubilair, fashion en andere accessoires, spreken voor zich. Unieke werken en objecten.

De click met Ton was er vanaf het eerste moment. Overweldigend is hij alleen al als mens, puur en met zijn discretie, betrouwbaarheid en creativiteit een meer dan bijzondere kunstenaar. Gerenommeerde bedrijven world wide, prive verzamelaars en liefhebbers van kunst omarmen terecht Ton en zijn werken. Dit boek neemt je mee langs een scala van "pret-werken", een ware beleving.

 Hier alvast een pdf versie van het boek in een lage resolutie. (let op het laden kan enige tijd duren). Het boek kunt u bij de galerie bestellen.

 

Ton Pret over het doek"More than a gallery" 160 x 80 cm over galerie Patries van Dorst:

More_than_a_gallery_acryl_op_doek__160_x__80_cm.jpg

Op het schilderij staat links Caak en rechts Patries en die kanjers dragen met z'n tweetjes de gehele galerie op handen. Caak lekker stylish nonchalant met z'n overhemd over z'n jeans en een paar stappers die een kruising zijn tussen bootschoenen en all stars sneakers. Patries heeft meer petten en daarom ook meer benen, maar is ook meer bohemien en loopt daarom op blote voeten. Maar we vergeten haar vrouwelijke stylish kant niet, dus groeit er zowaar ook nog een high heel uit haar voet. 

Ja mensen, in mijn wereld kan dat. Verder heeft Patries enorme borsten, anders gaat Caak zo sip kijken en dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Ook heeft Patries een stel kekke vleugels, want zoals zij voor Caak zorgt, doet alleen een engel maar dat heeft Caak waarschijnlijk nog niet zo door ;-) 

De galerie is natuurlijk bekroond, want zo'n bijzonder galerie verdient natuurlijk zo'n Koninklijke status en wie weet tijdens mijn expositie nog hofleverancier. Een vliegtuig, op zoek naar meer, vliegt laag over de galerie en het lijkt wel een zwaan, maar als je goed kijkt is het toch onze nationale luchttrots. Twee vrije vogels nemen een break op het galeriedak maar gaan strak weer vol goede zin verder. 

De toren tikt zachtjes en houdt alles goed in de gaten, waarbij er door de galerie oogluikend van binnen naar buiten en van buiten naar binnen wordt gekeken en bewonderd. Rechtsboven straalt een zon van goud, want ja alles is hier goud wat blinkt. Geen rode loper voor de galerie, dat is te gewoon, neen hier een checkered flag, want er zijn doelen behaald maar er gaan ook nieuwe doelen behaald worden. Tja en dan parkeert Caak zijn terreinwagen natuurlijk pontificaal op de checkered flag. Het blijft een kwajongen. Vrije, blije en rare vogels pikken in de benen van Caak en Patries, want ja met dit soort hebben zij te maken en aandacht is wat ze willen. Caak weet heldhaftig nog even een addertje weer terug onder het gras te trappen, want addertjes onder het gras daar houden ze bij deze galerie niet van. Tenslotte en ook nog eens heel belangrijk. Voor de galerie staan een aantal prachtige sculpturen van Patries, ze zien er misschien anders uit maar dan moet je er gewoon anders naar kijken en dan valt alles weer op zijn plek...”

 

loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.