Ralf Westerhof

Ralf Westerhof zijn grootste interesse ligt in de waarneming, de persoonlijke manier waarop we de wereld om ons heen ervaren. Hij onderzoekt dit in een verscheidenheid van media, danstheater, sculpturen en installaties.

De laatste zeven jaar ontwikkelde Ralf Westerhof zijn eigen stijl van beeldhouwen in fragiele lijntekeningen gemaakt van dun ijzerdraad die bewegen in de ruimte.

Het minimalistische karakter van zijn draad sculpturen zijn ontwikkeld als een reactie op de enorme hoeveelheid schreeuwende en kleurrijke beelden waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden. De dunne, fragiele lijnen van zijn sculpturen verdelen de ruimte en creëren figuren met sterke plasticiteit en een gevoel van massa, hoewel ze voornamelijk bestaan uit lucht.

Met zijn draad sculpturen blijft hij de mogelijkheden van het materiaal en de schaduwwerking onderzoeken. De portretten die hij maakt zijn constant in beweging en hebben in hun schaduw steeds verschillende uitdrukkingen. Door de diepere lagen heen kun je de emotie aflezen.

 

loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.