IMG_8164_low_res.jpegrelief_zilver_LR11.JPG

Op 27 November is de opening van de expositie met nieuw werk van Patries van Dorst bij galerie LIFE Amsterdam.
Hier kunt u de uitnodiging bekijken/downloaden. U bent ook in Amsterdam natuurlijk van harte welkom!

Patries vanDorst (1960) werd in 1978 als jongste student op de Gerrit Rietveld academie toegelaten. "…omdat ze zeker wist dat ze van kunst gelukkig zou worden..."
Deze uitspraak is door haar ook naar de kunst van het koken vertaald. Tijdens haar studie heeft ze met dezelfde passie een gerenommeerde catering onderneming opgezet. Na het afronden van de Rietveld in 1983 heeft deze veelzijdige kunstenaar succesvol geëxposeerd en opdrachten gekregen.

Vanaf 2002 is Patries weer veelvuldig in haar eigen atelier te vinden waar ze met nieuwe technieken haar huidige collectie "zelfportretten"creëerd in steengoed en brons.

Een collectie indrukwekkende beelden van zachte organische vormen met vloeiende en ronde lijnen die samensmelten tot één natuurlijk geheel. Alle beelden lijken aangeraakt te willen worden. Ze zijn geïnspireerd op de mensen en de natuur in haar leven.
Patries van Dorst heeft na haar serie (bronzen) beelden een serie reliëfs gemaakt. De 3 dimensionale afbeeldingen van ca. 40 x 40 cm, zijn gestookt op 1.200 °C en voorzien van een ophangsysteem.Haar zo passende volledig eigen stijl komt ook bij deze reliëfs weer prachtig naar voren.

De kracht van haar werk zit in de dynamiek die vanuit elke gezichtshoek voor een unieke persoonsgebonden dimensie zorgt. De terugkerende verfijnde lippen maken het een typische Patries van Dorst.
Op Landgoed de Wittenburg werkt zij zowel buiten als in haar nieuwe atelier,haar nieuwe werkplek zo prachtig verscholen in de natuur is in combinatie met de galerie een grote bron van inspiratie.

Major bronze 1 of one 53 x 55 x 38 cm

BB bronze 3 of three 35 x 55 x 45 cm (last one)

DD ceramic 46 x 33 x 34 cm

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.

loading images...