Somehow Somewhere

Zoals wel vaker kwam Patries van Dorst "via via" in contact met Monique Nouwen. Ook op het persoonlijke vlak was er direct een klik. Het geplande bezoek van een uurtje liep uit tot meer dan 4 uur. Diep onder de indruk van haar verhaal maar belangrijker hier nog van haar werk en "kunnen" werd alles op alles gezet om haar werk te kunnen presenteren. In de vorm van een overzichtstentoonstelling zal vanaf 16 september haar werk te zien zijn (preview op 7 september).


Hieronder een selectie van haar werk. De fotografie is de laatste jaren als kunstvorm erg populair, maar zeker niet te verwarren met het werk van Monique. Als kunstschilder werkt ze, net als de oude meesters, met olieverf op doek ofkrijtpastel. Een techniek die naast de expressie van vorm en beeld, ook een grote kennis van het materiaal en ambachtelijkheid vereist en bijzonder arbeidsintensief is. In haar schilderexpressie begon zij met realisme, van daaruit naar het fotorealisme met symbolische waarden dat inmiddels is uitgekristalliseerd tot een soms bijna surrealistisch fijnrealisme. Dan herken je direct de hand van de ware meester. Het werk is zeldzaam realistisch in de uitdrukking van de soms onwerkelijke waarheid.


Buiten het getoonde werk tijdens deze expositie, realiseert zij in opdracht ook portretten. Haar visie op mensen en intermenselijke relaties geeft ze op fotorealistische wijze weer. Haar portretten zijn van een verbluffende en ontroerende gelijkenis. Zij weet de essentie van de persoonlijkheid, de ziel, te vangen met haar penselen. Dit blijkt iedere keer weer uit de reacties van de opdrachtgevers.
Naar onze mening is het veel te lang geleden dat, naast haar laatste series, een aantal van haar werken gepresenteerd werden.
Dus met trots presenteren wij het werk van Monique Nouwen!
Levensliefde, passie, creativiteit, gevoel voor detail, een filosofische benadering en een ongeremde nieuwsgierigheid naar alles wat haar omringd zijn de drijfveren van Monique Nouwen om haar intuïtieve gevoel vorm te geven in haar kunstexpressie.
"ACQUA E VETRO" is de titel van de meest recente werken uit haar laatste serie "in glas, water en metaal"
Bekijk haar werk hieronder en probeer te ontdekken welke en vooral ook hoeveel kleuren Monique heeft gebruikt om deze (bijna foto) realistische werken te maken.


Let ook op de werken verder naar beneden welke met krijtpastel gemaakt zijn. Het vergt veel kennis, kunde en geduld om met dit materiaal een dergelijk realisme tot in het allerkleinste detail te realiseren.

 

loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.