loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.

Julian Stips (1990)

Op zijn 10de levensjaar al ging Julian modeltekenen onder leiding van beeldend kunstenaar Catalijn Wouters.
Op z’n 17de werd hij aangenomen op de HKU Arnhem voor de opleiding mode-ontwerpen. Hij liep o.a. stage bij “Victor en Rolf”, maakte de prestigieuze opleiding af en ging daarna op reis om zijn “mind te setten”. Teruggekomen besloot hij de “ingewikkelde” wereld van het mode-ontwerpen (voorlopig) vaarwel te zeggen en zich te concentreren op het vrij-tekenen en illustreren in opdracht.

Julian heeft een ongekend zekere hand van tekenen. Hij tekent met een vanzelfsprekendheid en schijnbaar aangeboren gemak, waarbij hij zich het liefst laat inspireren door de schoonheid en spanning van het menselijk lichaam. Nog zoekende naar eigenheid doet zijn werk nog het meest denken aan dat van de Oostenrijkse kunstenaar Egon Schiele. Niet zo vreemd, want net als Schiele is ook Julian een groot bewonderaar van Gustav Klimt.

In 2014 exposeerde Julian voor het eerst voorzichtig met een aantal werken in Bilthoven en in Amsterdam. Daarnaast maakte hij wand- en lasschilderingen voor internationaal bekende modehuizen. Voor de expositie van zijn vader in het Singer Museum ontwierp hij een 25 meter breed gordijn met prints uit de geëxposeerde schilderijen. Speciaal voor de expositie in Galerie Patries van Dorst maakte hij een 10-tal werken, op – voor hem - groot formaat, voornamelijk in zwart-wit en grijstonen, in speels contrast tot de kleurrijke werken van zijn vader.

Een bijzondere expositie van vader en zoon,

Julian Stips & Wouter Stips

VERNISSAGE ZONDAGMIDDAG 8 FEBRUARI 2015

open vanaf 15:00 uur. De officiële opening vindt plaats om 16:00 uur. U bent welkom in Galerie Patries van Dorst tot 19:00 uur .

Enkele maanden geleden tijdens een bezoek aan Wouter in zijn atelier in Hilversum, liet hij een paar werken van zijn zoon Julian zien; wij waren direct verkocht. Als je het hebt over “een bijzonder talent voor de toekomst” dan is hier zeker sprake van. Het idee voor een ‘dubbel-expositie’ was al snel geboren. Nu is het zover.

De expositie wordt feestelijk geopend door:

Jan Hoekema, Burgemeester van Wassenaar

èn

Martine van Os, actrice/presentatrice

Moeder en echtgenote, ze zet voor deze éne keer haar principe “officieel iets te zeggen op openingen van haar man” opzij. Want ook voor haar is dit een bijzondere gebeurtenis.

Mede namens Wouter en Julian nodig en wij u van harte uit aanwezig te zijn op de opening om samen met beide kunstenaars te toasten op de kunsten, het leven en op de liefde!

EXPOSITIE STIPS & STIPS

8 februari (opening) t/m 6 april 2015