Het werk van Julian Calatrava geeft een vrolijke cartoon-achtige indruk. Zijn sculpturen zijn (veelal) van gepolijst roestvrij staal. Alle details en materiaal tot in de perfectie afgewerkt. Soms gecombineerd met andere materialen zoals bijvoorbeeld emaille of porselein. Alle beelden zijn uniek waarbij hij wel in afmeting varieert.

Veel van zijn werk staat bij institutionele kunstkopers zoals overheids gebouwen, verzekeraars e.d. in Europa. In zijn begin periode maakte hij dan ook vooral mans hoge beelden, of zelfs nog groter. Recentelijk heeft hij zijn werken (gelukkig) ook in kleinere formaten van ca. 50 a 60 cm gemaakt.

Galerie Patries van Dorst is met recht trots dat we het werk van deze geweldige kunstenaar voor het eerst in Nederland mogen exposeren. De expositie met Julian Calatrava zal is momenteel te zien in Leiden. Voor meer info op onze nieuwsbrief) 

Calatrava komt uit Valencia, Spanje en genoot zijn opleiding in Zwitserland, de Verenigde Staten en Spanje. Hij kreeg zijn artistieke en ruimtelijke inzichten reeds als kind van zijn familie met de paplepel ingegoten. Bekend, liever beroemd, is o.a. het werk van zijn oom, de architect. Met zijn werk wist hij, naar familie traditie, vele prestieuze prijzen in de wacht te slepen.

In zijn enorme atelier in Valencia, maakt hij niet alleen zijn beelden maar ook schilderijen waarvan wij gelukkig ook een selectie kunnen exposeren.

Hieronder een overzicht van zijn werk. Momenteel exposeert hij op 2 toonaangevende kunstbeurzen in Madrid (o.a. Art Madrid) en vervolgens ook in Valancia op een tentoonstelling voor institutionele kunstkopers zoals openbare gebouwen, banken etc.

 running_late_julian_calatrava_145cm_hoog_RVS.jpg

HIERONDER EEN OVERZICHT VAN (EEN DEEL) VAN ZIJN NIEUWSTE WERK WAT OP DE EXPOSITIE TE ZIEN ZAL ZIJN EN VERKRIJGBAAR

loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.