Somehow Somewhere

Janine van Dijk

Met enorm veel plezier en een grote bevlogenheid maakt zij haar beelden en het lukt haar feilloos om die bezieling tot uitdrukking te brengen. Niet alleen kracht, beweging en emotie zijn indringend aanwezig maar soms juist vooral elegantie in een welhaast feërieke sfeer. 

De praktijk van alledag vormt voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron, waarbij het cyclische leven centraal staat.

Vanuit haar achtergrond als fysiotherapeut en acupuncturist, spreekt haar kennis en interesse voor de mens. Zij ziet de mens als levend kunstwerk en vindt het een voorrecht om haar als werkterrein te mogen hebben.

Vanuit deze fascinatie is haar passie ontstaan: het verwerken en tot uitdrukking brengen van de zovele facetten van het leven en van de mens in het bijzonder. Hierbij gaat het er vooral om de essentie van een moment,  een stemming,  een houding,  een emotie of een beweging te vangen. 
Wanneer een beeld klaar is, is er altijd weer een prikkel voor een nieuwe uitdaging, want het kan altijd beter. Daarom schaaft ze onophoudelijk aan haar vaardigheden, vanuit een aanpak, die je zowel realistisch als expressief en intuïtief kunt noemen.

loading images...

Stay informed about this artist? Subscribe here to our newsletter and / or join us on Facebook.